Структура (мікро- та макроскопічна), хімічні, фізичні та механічні властивості деревини та методи їх дослідження, вплив різних факторів на будову і властивості деревини, вади деревини, стійкість та способи сушіння та зберігання деревини. Діагностування деревини хвойних і листяних видів.

Споживчі властивості лісових матеріалів і продуктів, які отримують із стовбура, коріння і крони дерева: круглі лісоматеріали, пиломатеріали, струганий і лущений шпон, фанера, фанерні плити, столярні плити, дрова, подрібнена деревина, композиційні матеріали з деревини та модифікована деревина, а також продукція лісохімічної і целюлозно-паперової промисловості; принципи і методи класифікації ї стандартизації лісових сортиментів; стандартні розміри, допуски, припуски, правила маркування, сортування, обміру, обліку, приймання, транспортування і зберігання лісопродукції.

 

Structure (micro- and macroscopic), chemical, physical and mechanical properties of wood and how they study the impact of various factors on the structure and properties of wood, timber flaws, resistance and ways of drying and storage timber. The diagnosis of coniferous and deciduous species.

Consumer properties of forest materials and products that are of the trunk, roots and crowns of trees, round wood, lumber, half round cut and rotary cut veneer, plywood, plywood panels, plate joiners, fuel wood, reducing wood, composites, wood and modified wood and forest products of the chemical, pulp and paper industry; principles and methods of classification and standardization of forest assortments; standard dimensions, tolerances, allowances, labeling regulations, sorting, measurement, recording, receiving, shipping and storage of timber.